Stages en vrijwilligerswerk

Stage

Door een stage  in het buitenland verwerf je nieuwe vaardigheden en vergroot je de kans op een baan. Je doet immers je eerste werkervaring op. Een buitenlandse stage zorgt er bovendien ook voor dat je je talenkennis kan ontwikkelen en dat je leert samenwerken met mensen met verschillende achtergrond.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een buitenlandse stage te vinden. Je kan stage lopen in een buitenlands bedrijf, een buitenlandse vestiging van een Belgisch bedrijf, een vzw, een ngo, een school, een buitenlandse afdeling van een overheidsinstelling,… Kortom, er is keuze genoeg. Een stage maakt meestal deel uit van je studies, maar je kan natuurlijk ook los van je studies een buitenlandse stage lopen.

VIW heeft een uitgebreide informatiesectie over stages in het buitenland. Klik hier om de info te lezen.

Vrijwilligerswerk

Door buitenlands vrijwilligerswerk leer je andere culturen en internationale vrienden kennen. Bovendien help je anderen en leer je vaardigheden die later misschien van pas kunnen komen.

Op de Europese Jongeren Site kan je zoeken naar vrijwilligerswerk of je een aanvraag doen voor een Europese beurs, de programma's zijn voor jongeren tussen 18 en 30 jaar oud. Uiteraard zijn er ook vele andere sites waar je op zoek kan naar vrijwilligerswerk:

Tip: Informatie nodig over alle paperassen? Ga naar www.kamiel.info.